Familierecept “Brandrode Vechtballetjes”

Simone van de Vechtdalhoeve zegt het volgende over haar recept:

"Het Brandrode Vechtballetje heeft niet veel nodig en is heel eenvoudig te bereiden. Het scheutje ketjap erdoor was een tip van mijn moeder, dat geeft het balletje net even iets meer.

Onze jongens zijn al echte fijnproevers geworden en dol op onze eigen Brandrode gehaktballen. Mocht ons eigen rundergehakt even op zijn, dan houd ik het graag voor mezelf dat ik ander rundergehakt heb gekocht. Maar de jongens zijn niet te foppen. Ik krijg dan meteen de (gehakt)bal teruggekaatst met de opmerking: “Mam, deze gehaktballen zijn best lekker hoor, maar niet zo lekker Als van onze eigen Brandrode koeien…” Je proeft het verschil!"

Boodschappenlijstje

(voor 6 personen) • 1 kg gehakt van het Brandrode rund (verkrijgbaar bij de Vechtdal Hoeve) • 1 Vechtdal ei (groot) • 2 zakjes gehaktkruiden traditioneel • Scheutje ketjap • 50 gr boter

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten door elkaar en vorm zes mooie gehaktballen. Laat de boter in de pan lichtbruin worden en braad hierin de gehaktballen aan. Scheutje water erbij en 15 minuten laten sudderen tot ze gaar zijn.