Pannenkoeken

Boodschappenlijstje

• 200 gram bloem • 300 gram melk • 3 eieren • boter/bakolie • een snufje zout

Bereidingswijze

Doe de bloem in een grote kom en schenk hier de melk langzaam bij. Voeg de 3 eieren toe aan de bloem en melk. Je kunt het mengsel met een garde of een mixer mixen. Je pannenkoekenmix is klaar als er aan het einde geen klontjes meer over zijn. Gooi tot slot nog een snufje zout in de kom met het beslag. Pas op: niet te veel!

Verhit een koekenpan op een gaspitje en doe wat boter of olie in de koekenpan. Als dit gesmolten is, kun je wat beslag in de koekenpan gieten. Je zult even moeten aanvoelen wanneer de pannenkoek omgedraaid moet worden, hier is niet echt een richtlijn voor. Meestal duurt dit zo’n 2 minuten. Je kunt de pannenkoek hierna nog een minuutje op de andere kant bakken, dan is-ie klaar! Bak ze totdat ze een beetje goudbruin worden.

Verkrijgbaar bij

Melk: van Puur Vechtdal, verkrijgbaar bij een van de boerderijwinkels.

Eieren: pluimveebedrijf Schuttert, Varsenerweg 5b in Ommen. Zelf te halen uit de ei-automaat!

Bloem en meel: Molen de Lelie, Molenpad 7 in Ommen.

Extra toevoegen:

Aardbeien: RozemArrie, Ridderinkweg 1, Arrien in Ommen.

Bessenjam van De Bessentuin, Bruchterbeekweg 26, Brucht in Hardenberg.

Kaas van kaasboerderij de Heileuver, Dalmsholterdijk 17, Dalmsholte in Ommen.