Stoofpotje van het Brandrode rund

Dit recept is afkomstig van chef-kok Roelant Lindeboom van Tante Pos.

Boodschappenlijstje

• 2 eetlepels olie • 500 gr. Runderstoofvlees/sukade in blokjes (verkrijgbaar bij de Vechtdal Hoeve) • 4 tomaten in partjes • 5 dl jus d’veau (kalfsjus) òf 5 dl krachtige runderbouillon • 1 flesje Pauw of Palm bier • 2 dl rode wijn • 50 gram spekreepjes • 2 laurierbladeren • 4 uien in halve ringen gesneden • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Verhit twee eetlepels olie in een grote pan en fruit de uiringen zacht en glazig. Voeg de laurierbladeren, de spekreepjes, het teentje knoflook en de stukjes tomaat toe in de pan. Voeg hierbij de rode wijn, het bier en de bouillon van de jus d’veau en breng dit geheel aan de kook. Naar smaak kunt u een hoeveelheid zout en peper toevoegen. Vervolgens de rundvleesblokjes bakken in twee eetlepels olie in een braadpan. Leg het rundvlees in een ovenschaal en giet de saus hierover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en stoof het geheel in twee uur gaar op 160 graden in de oven. Tip! Combineer dit gerecht met rode kool.