Slagerij Haverkort

Vandaag geopend van
Vandaag gesloten
Adres
Assendorperstraat 49, 8012DE Zwolle

Slagerij Haverkort

Wie van lekker en verantwoord eten houdt zal zich bij ons helemaal thuis voelen. Als prioriteit staat bij ons welzijn van dier en mens bovenaan. Dat verantwoord eten ook lekker en eerlijk kan zijn, bewijzen wij iedere dag weer.

Door onze samenwerking met 'Het Vechtdal' kunnen wij u een zeer uitgebreid assortiment met lekkere en bovenal eerlijke producten aanbieden.

Enige jaren geleden is door een aantal agrariërs, die zich o.a. voor de instandhouding van het Overijsselse Vechtdal wilden inzetten, een plan ontwikkeld om een gesloten keten voor de productie en vermarkting van biologisch vlees op te zetten. Een korte keten, zodat de betrokken boeren rechtstreeks contact zouden kunnen hebben met bijvoorbeeld slagerijen en restaurants. In eerste instantie ging het uitsluitend om vlees. De dieren moesten gevoed worden met gras, graan en maïs uit het Vechtdal, dat zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen geteeld moest zijn. Ook dierenwelzijn was een belangrijke factor in deze. Een naam was snel gevonden: VechtdalProducten, een puur stukje natuur.