Wolvarken Hoeve

Vandaag geopend van
Vandaag gesloten
Adres
Nieuweweg 10, 7739 PK Vinkenbuurt

Wolvarken Hoeve

Op onze hoeve in Vinkenbuurt (Vechtdal Overijssel) hadden we altijd al dieren lopen. In 2013 is daar het bijzondere ras Mangalica of Wolvarken bijgekomen.

Samen met de Speelwerkplaats vormen dit de activiteiten op onze hoeve. Waarbij we op kleine schaal een bijzonder divers assortiment produceren van o.a. hout tot vleesproducten.

Het varken dankt zijn naam aan zijn bijna schaapachtige, krullende vacht. Het ras komt oorspronkelijk uit Hongarije en het noorden van Servië. Er zijn 3 kleurvariaties: de roodbruine en de zwaluwbuik zijn aanwezig op onze Hoeve. Het is een trager groeiend ras dan het gewone varken. Het wolvarken ontwikkelt meer vet, in de vorm van spek en intramusculair vet, dit maakt het vlees bijzonder smakelijk. Het hele jaar lopen de wolvarkens buiten op een groot perceel gras. Ze vinden het heerlijk om met hun snuit in de modder te wroeten. Ze krijgen alle tijd om rustig te groeien. Het zijn erg beweeglijke, stressvrije en sociale dieren. Het welzijn van de varkens en al onze andere dieren, vinden we erg belangrijk.