Pluimveebedrijf en wortelhandel Bouma

Adres
Slotweg 25, 7691 PN Bergentheim

Pluimveebedrijf en wortelhandel Bouma

In de landelijke omgeving van het Overijsselse Bergentheim is het bedrijf van de familie Bouma gevestigd. Wat in 1989 begon als een akkerbouwbedrijf met batterijkippen is in de loop van de jaren met behulp van familie uitgegroeid tot een bedrijf met twee heel verschillende takken.

De familie runt een legpluimveebedrijf met 10000 scharrel- en 33000 vrije uitloopkippen. De tweede bedrijfstak is de handel in voerwortelen voor paarden en overige producten als koolzaadstro en lucerne voornamelijk bestemd voor particulieren en bedrijven in de paardensector.

Het pluimveebedrijf heeft twee stallen; de ene stal is een scharrelstal met 10.000 witte kippen. Dat wil zeggen dat daar de kippen vrij in de schuur rond kunnen scharrelen. De andere stal is een vrije uitloop stal, hierin zitten 33.000 bruine kippen. Deze heeft dezelfde inrichting als een scharrelstal, maar de kippen hebben daarbij als extra de beschikking over een vrije uitloop naar buiten.

Bouma werkt samen met het initiatief Vechtdalproducten. Ook werken zij samen met andere regionale ondernemers.

Het bedrijf is toegankelijk voor bezoekers. Als u wilt zien, hoe de kippen leven, dat kan. Ze lopen dagelijks buiten. Wilt u meer zien, dan kan dat ook op afspraak. Het welzijn en de gezondheid van de kippen is staat voorop.