locaties

Hier vind je de allerlekkerste smaakadresjes waar je heerlijk kunt eten maar waar ook van alles te beleven valt. Denk aan een leuke workshops, proeverijen en rondleidingen, of misschien is een smaakroute wat voor jou, je ontdekt dan de ambachtelijke smaakwinkels van de regio. Ben je enthousiast, ontdek hier wat er allemaal te doen en proeven is!

 1. Kaasmakerij en Boerderij Heileuver

  Kaasmakerij en Boerderij Heileuver

  Adres
  Dalmsholterdijk 17, 8146 PE Dalmsholte

  Zo worden je kids aspirant-kaasmakertjes of zelfs boerenkaasliefhebbers. Dompel jezelf en je kids onder in deze authentieke kaasmakerij en boerderijwinkel, boek een demonstratie/rondleiding en proef het pure boerenleven.

 2. Puur Vechtdal

  Puur Vechtdal

  Adres
  Balkerweg 36, 7731 RZ Ommen

  Puur uit het hart. Op het melkveebedrijf, midden in het Vechtdal produceert Puur Vechtdal op ambachtelijke wijze dagverse zuivel.

 3. Pro Elan

  Pro Elan

  Adres
  Beerzerweg 5, 7731 PA Ommen

  Bij Pro Elan kan je verschillende workshops volgen, die allen streekproducten uit het Vechtdal bevatten. Hieronder worden de workshops uitgebreid beschreven.

 4. Restaurant De Mandarijn

  Restaurant De Mandarijn

  Adres
  Mandjesstraat 4, 8011RM Zwolle

  Laat u vooral niet door de naam van ons restaurant, 'De Mandarijn', op het verkeerde been zetten, want wij zijn gewoon een gezellig Hollands restaurant met een knusse huiskamer sfeer met voornamelijk pure, eerlijke en natuurlijke producten uit stad en streek!

 5. Bistronomie Vidiveni

  Bistronomie Vidiveni

  Adres
  Jufferenwal 15, 8011LE Zwolle

  Bistronomie Vidiveni is een moderne, laagdrempelige bistro met een ambachtelijke keuken waar vooral gewerkt wordt met streek- en seizoensproducten. Wat Vidiveni bijzonder maakt, is dat dit een leer- werk bedrijf is en waar met veel aandacht voor de seizoenen gekookt wordt.

 6. De Librije | Slapen (***)

  De Librije | Slapen (***)

  Adres
  Spinhuisplein 1, 8011 ZZ Zwolle

  Passie, de lijfspreuk van Jonnie en Thérèse Boer, is waar het allemaal om draait in de wereld van de Librije. Dit foodimperium bezit momenteel maar liefst 3 Michelinsterren!

 7. Hoeve Bosman

  Hoeve Bosman

  Adres
  Posthoornweg 38, 7781 PK De Krim

  Op het familiebedrijf Hoeve Bosman wordt met passie het overheerlijke boerenijs bereidt. Van dagverse melk van de eigen melkkoeien en kwaliteitsproducten wordt het ijs in heel veel smaken gemaakt.

 8. De Boerderijwinkel Ommen

  De Boerderijwinkel Ommen

  Adres
  Markt 20B, 7731DB Ommen

  Dat er innovatieve boeren zijn, bewijst een groep boeren uit het Overijsselse Vechtdal. Samen sloegen ze de handen in een en besloten tot gezamenlijke afzet van hun producten. Geen grote ondernemersplannen, geen afspraak met de bank of een financieel adviseur; gewoon beginnen was hun motto.

 9. De Librije | Shoppen

  De Librije | Shoppen

  Adres
  Spinhuisplein 1, 8011ZZ Zwolle

  Passie, de lijfspreuk van Jonnie en Thérèse Boer, is waar het allemaal om draait in de wereld van de Librije. Passie voor het koken, de wijnen, de gastronomie. En dat alles op een eigentijdse, moderne wijze, wars van conventies en vastgeroeste gewoonten.