Boswachter André Donker vertelt over de Marker Wadden

Van plan tot parel in het Markermeer

prijs
€ 2,00
locatie
de Kern, Ommen

BN'er en boswachter André Donker komt op verzoek van VNM De Vechtstreek vertellen en beelden laten zien over de totstandkoming van de Marker Wadden.

Boswachter André Donker komt woensdagavond 27 februari vertellen over ‘zijn’ project: de Marker Wadden. André Donker is inmiddels een BN’er, een bekende Nederlander, geworden. Zeker de laatste tijd is hij bijna wekelijks te zien op tv om te vertellen over de Marker Wadden, een bijzondere stuk nieuwe natuur in Nederland. Sowieso is hij eens in de veertien dagen bij Tijd voor Max ’s middags om vijf uur, en daarnaast verschijnt hij in vele andere actualiteiten- en natuurprogramma’s.

André Donker is ruim 35 jaar als boswachter in dienst (geweest) bij Natuurmonumenten; eind maart verruild hij zijn werk bij NM voor een nieuwe baan bij Kroondomein Het Loo. Maar hij komt naar Ommen om nog eenmaal te vertellen over de Marker Wadden: hoe het plan ontstond, hoe het steeds meer vorm kreeg en zich ontwikkelde van droom naar werkelijkheid, om te resulteren in een waar vogelparadijs. Met de aanleg van de dijk Lelystad-Enkhuizen, ofwel de Houtribdijk, ontstond het Markermeer. Het was ooit de bedoeling dat het Markermeer ingepolderd zou worden, maar daar is het nooit van gekomen; er gebeurde eigenlijk niets. Totdat NM er de schouders onder zette en de Marker Wadden ontwikkelde, nu de trots van deze natuurbeschermingsorganisatie.

Marker Wadden is een uniek, in 2016 gestart project, bestaande uit vijf eilanden aangelegd met slib, klei en zand uit het Markermeer.