10x de leukste smaakadresjes

10x de leukste smaakadresjes

Verrukkelijk Vechtdal proef je overal. In restaurants, cafés, en op bijzondere locaties, op deze adresjes zit je zeker goed!

Hotel de Zon aan de Vecht is een begrip en je kunt hier het hele jaar door terecht voor koffie en taart, lunch, diner en speciale gelegenheden.

Puur Vechtdal Zuivel is een melkveebedrijf midden in het Vechtdal aan de rand van Ommen, waar Chris en Froukje dagelijks op ambachtelijke wijze dagverse zuivel produceren. Het welzijn van de koeien staat bovenaan. In de boerderijwinkel op het erf koop je verse boter, karnemelk, vla, kwark en yoghurt. Zuiver smullen dus!

RozemArrie is een ideaal adresje op mooie zomerdagen. Zodra het aardbeienseizoen van start gaat is thee in deze tuin de ideale traktatie!

Boer als Gastheer zijn bijzondere smaakadresjes door heel Vechtdal, waar je ziet hoe producten gemaakt worden en waar ze seizoens- en streekproducten verkopen.

Kaas lust iedereen en bij kaasboerderij Heileuver is deze verser dan vers! Daar wil je wel voor omrijden naar het Vechtdal!

De Gillende Keukenmeiden maken de binnenstad van Zwolle graag onveilig met hun heerlijke baksels. De mangerie gebruikt pure biologische producten en je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, taart en high tea!

De seizoenen en hun productaanbod spelen bij Rheezer Bistro een hoofdrol. Er worden streekproducten geserveerd die de natuur op dat moment in het Vechtdal te bieden heeft. Er wordt veel bij lokale streekproducenten ingekocht, maar ook wildplukken en de eigen kruidentuin zorgen voor bijzondere ingrediënten. Het intieme terras zorgt voor de juiste sfeer, landelijk en puur.

Bij Bistronomie Vidiveni, in het hartje van Zwolle eet je simpel maar lekker. De bistro met ambachtelijke keuken, waar vooral gewerkt wordt met streek- en seizoensproducten zit in een prachtig historisch pand.

De Wijnstaete is een prachtige wijngaard waar je het Vechtdal optimaal kunt proeven. Uiteraard met wijn uit de wijngaard. Aan een lange tafel tussen de wijnranken, barbecuen op het terras of een streekproeverij met kleine gerechtjes, Annemarie en Luigi staan met liefde in de keuken.

Pauw Bieren is een bierbrouwerij op het erf van de eeuwenoude boerderij De Meulenhorst. Op ambachtelijke wijze brouwen ze verschillende soorten speciaalbier, veelal volgens authentiek Belgisch recept. Probeer de Blonde Trots honingbier, of Pauw’s Trots. Proost, op het Vechtdal!