Eet en koop lokaal… boodschappen doen bij de boer

Al dat Vechtdal lekkers wil je het liefst iedere dag eten. Bovendien is het leuk als souvenir voor thuis om als cadeau te geven, zo’n bijzonder streekproduct. In het Vechtdal kan je op verschillende plekken bij de boer boodschappen doen. Dat is nog eens verantwoord shoppen!

Boerderijwinkels

Door het hele Vechtdal vind je vier zogeheten ‘Boerderijwinkels’. Dit zijn boerderijen met kleine winkels waar verse streekproducten, zo van de boerderij, verkocht worden. Denk aan jam, honing, eieren, worst, kaas, vlees, melk en zuivel. De producten zijn puur, geen extra transport of verpakkingskosten, geen moeilijke ondernemersplannen, gewoon goede producten verkopen. Je steunt de lokale boeren door hier je inkopen te doen!
omschrijving

Kaasmakerij Heileuver

Kaasmakerij Heileuver melkt twee keer per dag haar Frisian-Holsteiner koeien en die zorgen voor zo’n 160 kilo kaas, die gretig aftrek vinden in de boerderijwinkel. De boerenkazen zijn pittiger dan fabriekskaas en hier proef je echt het Vechtdal in!

omschrijving

De Buurman - Dichtbij het verst

Het unieke maaltijd concept van de Buurman is niet alleen vers en lekker en duurzaam. Je hoeft niet meer na te denken wat je vandaag moet gaan eten. Verantwoorde recepten en de lekkerste ingrediënten, vers van het land. Alle verse producten afhalen bij een afhaalpunt of bij je thuis. Makkelijk toch? De Buurman werkt met lokale belden en heeft veel variatie aan maaltijdboxen met standaard een recept van de diëtiste. Alle ingrediënten op maat en alles voor een gezonde levensstijl! omschrijving

Vechtdalproducten

De website vechtdalproducten.nl is een verzameling van adressen die streekproducten maken met ingrediënten uit het Vechtdal. Allemaal kwalitatief hoogstaande producten die geproduceerd zijn met respect voor de omgeving en natuur. Het is een unieke samenwerking tussen regionale ondernemers en organisaties die allemaal vanuit het ideaal ‘Slow Food’ voedsel produceren. De liefde voor dier, natuur en landschap staat voorop, boeren krijgen een eerlijke beloning en klanten een eerlijke prijs. Win win dus! Zoek je lokaal vlees, kaas of bier? Bekijk op de website waar je dat Vechtdalproduct verantwoord kunt kopen!
omschrijving