Toprestaurants in Vechtdal voor op je bucket list

Toprestaurants in Vechtdal voor op je bucket list

Het Vechtdal herbergt twee restaurants met Michelin sterren en een aantal met een Bib Gourmand. Hier kun je dus een driegangen menu eten voor maximaal 37 euro, want deze onderscheiding staat voor een goede prijs- kwaliteitverhouding. Deze restaurants zijn erg gewild, niet alleen om de goede keuken maar om de culinaire beleving!

De Librije, Zwolle

Het 3-sterrenrestaurant van Jonnie en Thérèse Boer, De Librije, is al jarenlang een begrip in de omgeving. Hun passie voor koken, streekproducten en de goede keuken, gecombineerd met de beste wijnen is een culinaire beleving die je niet snel zult vergeten.

De Witte Gans, Dalfsen

In de bossen bij Dalfsen kun je terecht bij de goede keuken van De Witte Gans. Een begrip in Dalfsen, waar ze de Franse en Mediterraanse keuken serveren met gebruik van verse streekproducten. Het restaurant heeft voor de tweede keer een Bib Gourmand gekregen.

De Bokkepruik, Hardenberg

Een voormalige boerderij waar ze nu op sterrenniveau koken! Met 1 Michelin ster serveert de familie Koeslag bij De Bokkepruik hier al jaren een exclusieve keuken omringd door gastvrijheid en sfeer. Je kijkt uit over het Vechtdal en de prachtige natuur.

Streekrestaurant De Vechtdalkok, Dalmsholte

Bij Streekrestaurant De Vechtdalkok gebruiken ze Vechtdalproducten, die geproduceerd zijn met respect voor de omgeving en het milieu. Alle producten zijn seizoensgebonden en uit de omgeving. Verrukkelijk Vechtdal proef je hier!

Hotel De Zon, Ommen

Een begrip aan de Vecht in Ommen, Hotel De Zon [www.dezon.nl]. Chefkok Müller en zijn brigade serveren je graag de kookstijl waar De Zon om bekend staat: vol seizoens- en streekproducten. Een pure keuken. Müller was in 1998 de jongste chef met een Michelinster, dus hij heeft zijn sporen dubbel en dwars verdiend.

Wildthout, Ommen

Bij restaurant Wildthout zwaait chef-kok Raoul Seysener de scepter. Het eten is eerlijk en puur, de producten komen vers van het land. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met seizoens-, biologische en scharrelproducten. Het restaurant is sfeervol en gezellig en bij mooi weer heeft het een heerlijk terras. Bijzonder: kunt hier voor ontbijt tot lunch en diner.

Auberge ’t Asje Dalfsen

Midden in de bosrijke omgeving van het Vechtdal ligt de authentieke auberge die is omgetoverd tot magische locatie, ’t Asje. Het restaurant heeft een Frans-Bourgondische achtergrond en de gerechten worden gemaakt van verse, eerlijke producten. Het uitgebreide menu levert volle zalen op, reserveren is dus verstandig!

Bistronomie Vidiveni

In hartje Zwolle ligt Bistronomie Vidiveni, een moderne bistro waar gekookt wordt met voornamelijk lokale seizoensgebonden, eerlijke producten. Er wordt nauw samengewerkt met regionale leveranciers en ook voor vegetariërs serveren ze iets bijzonders!

Welke gaat er bij jou op de culinaire bucket list? We horen graag hoe je hebt genoten van Verrukkelijk Vechtdal!