Winterwandelrondjes en bijzondere wandelroutes in het Vechtdal

Winterwandelrondjes en bijzondere wandelroutes in het Vechtdal

Het begin van het jaar, dan is er weer tijd voor bezinning. Er werkt maar weinig zo goed als een wandeling, om je gedachten op een rijtje te zetten. De frisse lucht, geluiden van de natuur en het prachtige Vechtdal landschap lenen zich daar uitstekend voor. Er zijn een aantal winterwandelrondjes en meerdaagse wandelroutes door de regio die we van harte kunnen aanbevelen.

Tweedaagse NS-wandeltocht Marienberg-Ommen-Dalfsen

Langs de meanderende Vecht klim je de eerste dagen pittig over oude rivierduinen, door bossen, landgoederen en weilanden. Je loopt door pittoreske dorpjes als Junne en Vilsteren. De meeste paden zijn onverhard en geschikt voor Nordic Walking. NS heeft een NS-overnachtingsarrangement in Hotel Paping of bij Hotel Wildthout in Ommen.

Wandeling Sporen in de natuur

Bij sporen denken we vaak meteen aan dieren. Ook tijdens deze excursie hoopt de natuurgids sporen van dassen, reeën en andere, kleinere bewoners van het Reestdal te ontdekken. Maar er zijn ook andere invloeden zichtbaar in dit dynamische natuurgebied, zoals de sporen van het kronkelende beekje de Reest. Ga op zondag 15 januari op stap met een enthousiaste vrijwilliger na een warme ontvangst om 13.30 uur met een kopje koffie.

Lemelerberg Bergenroute

Deze route is door tijdschrift Te Voet uitgeroepen tot mooiste wandeling van de gemeente Ommen in 2013. Leer alles over de bizarre ‘witte wiev’n’ verhalen die er de ronde gaat, klim de 78 kilometer naar de top van de Archemerberg waar je bij helder weer zelfs naar Duitsland kunt kijken of bezoek de schaapskudde. De 10 kilometer lange route laat je op een bijzondere manier kennis maken met de natuur en alles wat het Vechtdal te voet te bieden heeft.

Overijssels Havezatepad

Deze 16 kilometer lange route langs boerenland, landgoederen, rivieren, kanalen en bosrijk gebied laat alles zien wat het Vechtdal in zich heeft. Bij kasteel Eerde zie je de reislust van Baron van Pallandt, je wandelt langs de molens die het plaatsje Ommen zo herkenbaar maken en nog veel meer.